Therapeutische coaching

Moeder worden zet je leven op zijn kop

Veel vrouwen vinden dat zwaar. Toch is er vaak weinig aandacht voor wat dit met je doet. De focus ligt meestal op je baby en dat je blij moet zijn dat hij of zij er eindelijk is. Hoe je weer zo snel mogelijk fit wordt, aan het werk kan en ‘back in shape’ komt, dat lees je overal.

Maar waar kun je terecht met je emoties en onzekerheden? Wat als je hart luchten bij je vriendin aan de keukentafel niet genoeg is? Wat als je merkt dat je je maar niet beter gaat voelen? Wat als je lontje steeds korter wordt? Wat als schuldgevoel en schaamte je dagen steeds meer bepalen?

Goede begeleiding bij het emotionele stuk opent mildheid en vriendelijkheid naar jezelf. Dit zorgt ervoor dat je je moederrol vanuit zachtheid vervult.

22 jaar heb ik als verloskundige gewerkt.

Ik heb duizenden vrouwen moeder zien worden en heb hen bijgestaan in hun meest intense en kwetsbare momenten. Ik heb hun stappen en hun worstelingen gezien.

Ik weet dat deze fase van het leven moeilijk kan zijn. Zelf heb ik dat ook ervaren toen ik voor ‘t eerst moeder werd; ik belandde in een depressie. Ik kwam erachter dat pleisters plakken en snelle trucjes niet werkten. En pillen voor prille moeders vaak ook niet.

Uiteindelijk vond ik, na een lange zoektocht, goede hulp. Ik kreeg dat luisterende oor en een blik die zei: “ik begrijp je”. Dat was helend en vormde mijn nieuwe fundament als moeder waardoor ik weer grip kreeg op mijn leven.

Die lange zoektocht wens ik geen enkele moeder toe. De juiste begeleiding wel. Vanuit hart, kennis en ervaring.

‘Blijf je op je tenen lopen of ga je voor het ‘blote voeten in het gras-gevoel?’

Deze fase mag niet in een grijze mist voorbijgaan

Deze bijzonder fase waarin je kindje nog zo klein is, mag niet in een grijze mist voorbijgaan. Als jij je vaker écht gelukkig zou voelen nu je moeder bent, heeft dat invloed op alle delen van je leven:

Je hebt rust en vertrouwen

Je kunt genieten

Je voelt verbinding met je partner

Je hebt zin in de dag

Je hebt zin om eropuit te gaan

Je bouwt gemakkelijker een intense band met je kindje op

Je gaat op een fijne manier weer aan het werk

Denk je nu “Dit is precies wat ik wil”, wacht dan niet langer. Neem de controle over je leven terug en ga ervoor.

Voor mij is liefde de basis

voor jou, je kindje, je gezin. Dat bedoel ik niet zoetsappig, want de wolk is niet altijd roze. Hoeft ook niet en kan ook niet. Dat weet jij ook.

Als je de donkere wolken maar omarmt. Ze toelaat. Je wil het misschien niet lezen, maar donkere wolken kunnen je verrijken. Ze wijzen iets aan, laten je iets zien. Achter die grauwheid schuilt, nu misschien nog ergens ver weg, geluk. Voor dat wat er wel is. Voor jezelf. Dat is niet zweverig bedoeld, want ik sta eerder met mijn voeten in de klei.

Ik werkte jaren als verloskundige, heb de afgelopen 10 jaar vele moeders geholpen bij verwerking, acceptatie, het vinden van rust en bovenal het (terug)vinden van zichzelf. En ja, ik heb zelf ook met meerdere bijlen gehakt als moeder. Daarom doe ik wat ik doe. Want een liefdevolle transformatie naar jezelf maak je samen. Dat weet ik.

Wat anderen zeggen

Ik ging voor een orientatiegesprek met Evelyne. Zij is een heel fijn persoon. Ik heb haar zonder bezwaar alles kunnen vertellen. Ik heb ook het idee gehad dat ze me echt begreep. Ze gaf me handvatten waarmee ik echt iets kon en ze gaf me nieuwe inzichten die me positief aan het denken hebben gezet. Dit is goed voor iedere moeder die het lastig vindt om haar struggles uit te spreken naar de buitenwereld. Ze begrijpt je echt, zonder oordeel. Ik ben zo dankbaar: na 1 gesprek heb ik al zoveel gekregen van Evelyne. Handvatten, positieve energie en zelfvertrouwen. Ik voel me nu een vrolijke en gelukkige moeder.”

Saskia, moeder van Elise

Mijn verloskundige wees me op het feit dat ik wel wat hulp kon gebruiken. Ik vond dat ik het eigenlijk niet nodig moest hebben, maar ben toch naar Evelyne gegaan. Ook omdat mijn vriend dacht dat het me kon helpen. Ik heb inzichten gekregen over mijn gedachten en negatieve gevoelens. En hulpmiddelen waardoor ik deze nu beter kan begrijpen en beheersen. Zonder veel te zeggen begrijpt Evelyne je heel goed.
Door zelf te reflecteren op de gehouden gesprekken heb ik begrip en rust gekregen. Heel fijn.”

Jantien, moeder van Stijn

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?