Er is nog zoveel meer aandacht nodig voor vrouwen die (net) moeder zijn geworden

Hi, ik ben Evelyne

Als je tegen jezelf aanloopt nadat je moeder bent geworden, ben ik er voor je. Want ik weet: aandacht voor het mentale stuk na je bevalling is absoluut nodig als je weer jezelf wilt worden: ontspannen, blij, zin in de dag, genietend van je kind.

Moeder worden is een enorm life-event. Je leven staat op z’n kop, je voelt je vaak heel anders dan hoe je het je had voorgesteld. De roze wolk lijkt meer op een grijze mist.
Voor je het weet herken je jezelf niet meer, kun je niet echt genieten en zie je op tegen de dagen alleen met je kind. Dat is zó zonde want (een open deur, ik weet het) je kind is maar zo kort zo klein.

22 jaar begeleidde ik, als verloskundige, vrouwen bij hun zwangerschap, baring en hun start als moeder. Ik weet wat het betekent om op intense momenten (aanstaande) moeders bij te staan. Dat doe ik ook als ervaringsdeskundige, na mijn eerste bevalling belandde ik zelf in een depressie. Snelle trucjes en pleisters plakken werken niet of maar kort. En pillen voor prille moeders helpen vaak ook niet. De diepte in voor een fundamentele aanpak waar jij de rest van je (moeder)leven op door kan bouwen, helpt wél. Er komt ruimte voor jezelf en de rollen die je vervult. Zo ben en blijf je in verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

Nu begeleid ik vrouwen die een heftig bevallingsverhaal met zich meedragen bij de verwerking van die gebeurtenis. Ook help ik vrouwen die worstelen met hun gedachtes en gevoelens in hun moederschap. Een stem geven aan dat wat er leeft, is een eerste stap in het terugvinden van jezelf. Er komt meer rust en ruimte.

Over mij

Ik ben geboren in 1972, getrouwd met Thomas en moeder van drie kinderen: Lotte, Brechtje en David. In Limburg, waar ik ben geboren en getogen, kom ik nog steeds heel graag. Niet alleen voor familiebezoek maar ook voor lange wandelingen in de heuvels en heerlijke Limburgse vlaai. Met Marly, mijn zwarte labrador ben ik graag buiten en ik geniet enorm van lekker koken en eten. Creatief ben ik met wol, verf en woorden.
Persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijk; ik lees hier graag boeken over, bezoek regelmatig een therapeut en volg cursussen.

Mijn website is in ontwikkeling

Ondertussen staat mijn deur voor je open, ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Wil je kennis maken? Klik dan hier om een gratis, telefonisch oriëntatiegesprek in te plannen. Dat vraagt een half uur van je tijd en is vaak al heel waardevol.